O mare idioțenie

Și iote de ce tot ce se spune acolo e vax:

Toți cei care au scris cronici istorice în perioada sec XVI – I B.C. se bazau pe fapte sau pe documentele de la aceea vreme (scrisori, rapoarte de luptă, comunicate către căpetenii). Dovada cea mai importantă este că tot ceea ce au scris ei atunci poate fi azi identificat din punct de vedere geografic, iar descoperirile arheologice confirmă evenimentele și culturalitatea descrise de ei.

Primele copii ale Thora datează din perioada sec X B.C., iar exodul evreilor din Egipt se presupune că ar fi avut loc în timpul lui Ramses al II – lea, adică undeva în sec. XV B.C.. Nu cred ca Moise ar fi supraviețuit 500 de ani. Tot ceea ce este scris în Thora sunt tradiții preluate oral.

Primele copii ale evangheliilor datează din prima și a doua jumătate a sec al II – lea, cele mai vechi fiind Papirusul Ryland, de la Manchester și papirusul Bodmer P66, de lângă Geneva. Iar dacă Matei și Marcu i-au fost ucenici, Luca și Ioan nu au avut nici o legătura cu Iisus. Evanghelia după Luca spune chiar ca faptele au fost verificate înainte de a fi scrise, însă vorbim de verificări de nivelul sec I, adică întrebări puse altora.

Copiștii din perioada evului Mediu încercau să păstreze acuratețea domelor religioase proclamate de biserica și nu a textului. Dovada fiind mulțimea de modificări survenite în timpul traducerii pentru că nu corespundeau cu dogmele. Și aceste modificări au fost dovedite prin retraducerea manuscriselor vechi și compararea lor cu edițiile Bibliei.

Manuscrisele de la Nag Hamamdi nu conțin texte care să fie cuprinse în Biblie ci doar acele texte numite apocrife, care s-au dorit a fi distruse de către Biserica. Iar toate codexurile de acolo sunt A.D., cu excepția a doua dintre ele, considerate eretice și excluse și din Thora.

Iliada lui Homer este în fapt o scriere epică, bazată pe o legendă și nu este considerate cronică istorică. Abia în sec al XX – lea s-a descoperit vechea cetate a Troiei, însa nimic din ruinele de acolo nu dovedesc Iliada.
Iar războaiele lui Caesar sunt nemodificate pentru ca nimeni nu a avut nici cea mai mică intenție de a face așa ceva. Nu de alta dar pe ele nu se bazează nici o religie.
Situația este alta în cazul Noului Testament, în care s-au făcut adăugiri și omisiuni, la primele concilii, pentru ca nu cumva sa apară posibilitatea ereziei.

Nu va dispera pseudo – știința asta …. ???

Fuck_the_fuck_off

Reclame

6 gânduri despre „O mare idioțenie

Adăugă-le pe ale tale

 1. Incredibil videoclipul. Si cine ar fi putut cu atata precizie sa se opuna unui imparat care spune „modifica ce ti-am spus sa modifici”. Sau unui preot care avea putere? Avand in vedere ca nu multi stiau sa citeasca. Manuscrisele care s-au pastrat sunt tot din aceasi data cu cele care au fost modificate (in Noul Testament). Cat despre vechiul testament. El a fost modificat de preotii de atunci. Adica rescris pe original. Apoi puteai tu sa tot copiezi cu precizie acel „original”. Si intr-adevar, Biblia s-a pastrat in mare parte. Nu are asa multe „greseli” precum zic unii.

  Apreciază

 2. Nu are greseli in partile in care nu era nevoie. Insa e plaina de greseli in partile in care era musai sa fie modificata pentru a fi mai lesne folosita de popi in manipularea maselor. A fi lasat. S-a dovedit in ultimii zeci de ani cate manarii s-au facut. Nu mai vb aici doar asa ca sa purtam discutii.

  Apreciază

 3. „Insa e plaina de greseli in partile in care era musai sa fie modificata pentru a fi mai lesne folosita de popi in manipularea maselor”
  Dar in ce parti voiai sa fie modificata. Presupunem ca eu sunt un popa care vrea sa modifice si ma gandesc: „Ma sa modific unde se uita lumea, sau unde nu se uita lumea?” Nu discut doar de dragul de a discuta.

  Apreciază

 4. Apropo, pe langa ca am postat un comentariu scurt si nu apare, mai am ceva de zis. Adica sa-ti adresez o intrebare. Tu cum vezi aceasta polemica. Un fel de argument-contraargument + „du-te undeva” sau argument – contraargument – „felicitari pt argumentul dat dar cu toate acestea” argument. Vreau sa stiu cum privesti, ca sa stiu daca are rost discutia.

  Apreciază

 5. Pentru a controla masele nu poti lasa un citat unde nu se uita nimeni. Totusi controlarea maselor cu ajutorul Bibliei s-a dovedit ineficienta de-a lungul timpului. Inainte ca Evul Mediu sa fi trecut nu aveai cum sa te opui celor care aveau puterea, indiferent ca spuneau ceva corect sau nu. O singura vorba impotriva lor, si asta putea sa te coste viata. Pana si astazi poti vedea ca daca spune cineva ca „Dumnezeu vrea”, iar apoi iti spune un scop personal (exemplu: G.W. Bush: „Dumnezeu vrea ca America sa atace Irakul” sau „I believe that God wants me to be president”) si nici pe popii care te indeamna la ceva pentru profitul lor (ex: Popa spune: 3 copii musai) Ai vazut cineva sa-l asculte? Daca da, atunci nu stiu cata minte are acea persoana. Nu port discutii doar ca sa ma aflu in treaba. Eu ti-am dat un exemplu de fragment fara greseala (cele 10 porunci). Ateii vin sa-mi spuna ca totusi, acel fragment are greseli. „Pai de ce nu sunt legi morale?” „Ba da, dar 3 dintre ele se refera la Dumnezeu”. Ok. Sa le luam pe rand.
  1) Sa cinstesti pe Dumnezeu.
  Adica sa-l asculti pe Dumnezeu nu pe altii, care iti spun sa faci rau. Ex: Adam a ascultat-o pe Eva.
  2) Sa nu-ti faci chip cioplit.
  Asta e in favoarea ateilor. Adica daca renunti la Dumnezeu totusi, cel putin sa nu te prostesi si sa te inchini la obiecte, care nu au valoare spirituala.
  3) Sa nu iei numele lui Dumnezeu in desert.
  E clar ca nu se refera la „sa nu predici in Sahara”, ci sa nu-ti bati joc de Dumnezeu. Pai de ce? Daca cineva renunta la legile morale, cel putin sa nu-si bata joc de ele, ca sa-i faca si pe altii sa renunte la ele.
  Dupa cum vad eu, aceste 3 porunci, fac referinta prin Dumnezeu de fapt la legile morale. Poti sa-mi tot zici ca pe tine te duc cu mintea la altceva, fiecare avem dreptul de a interpreta cum vrem. Ceea ce poti sa faci tu este sa-mi arati ca interpretarea mea e gresita. Daca se dovedeste ca nu e, ei bine, nimic nu o impiedica sa fie interpretarea buna, nu?

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: