O mare idioțenie

Și iote de ce tot ce se spune acolo e vax:

Toți cei care au scris cronici istorice în perioada sec XVI – I B.C. se bazau pe fapte sau pe documentele de la aceea vreme (scrisori, rapoarte de luptă, comunicate către căpetenii). Dovada cea mai importantă este că tot ceea ce au scris ei atunci poate fi azi identificat din punct de vedere geografic, iar descoperirile arheologice confirmă evenimentele și culturalitatea descrise de ei.

Primele copii ale Thora datează din perioada sec X B.C., iar exodul evreilor din Egipt se presupune că ar fi avut loc în timpul lui Ramses al II – lea, adică undeva în sec. XV B.C.. Nu cred ca Moise ar fi supraviețuit 500 de ani. Tot ceea ce este scris în Thora sunt tradiții preluate oral.

Primele copii ale evangheliilor datează din prima și a doua jumătate a sec al II – lea, cele mai vechi fiind Papirusul Ryland, de la Manchester și papirusul Bodmer P66, de lângă Geneva. Iar dacă Matei și Marcu i-au fost ucenici, Luca și Ioan nu au avut nici o legătura cu Iisus. Evanghelia după Luca spune chiar ca faptele au fost verificate înainte de a fi scrise, însă vorbim de verificări de nivelul sec I, adică întrebări puse altora.

Copiștii din perioada evului Mediu încercau să păstreze acuratețea domelor religioase proclamate de biserica și nu a textului. Dovada fiind mulțimea de modificări survenite în timpul traducerii pentru că nu corespundeau cu dogmele. Și aceste modificări au fost dovedite prin retraducerea manuscriselor vechi și compararea lor cu edițiile Bibliei.

Manuscrisele de la Nag Hamamdi nu conțin texte care să fie cuprinse în Biblie ci doar acele texte numite apocrife, care s-au dorit a fi distruse de către Biserica. Iar toate codexurile de acolo sunt A.D., cu excepția a doua dintre ele, considerate eretice și excluse și din Thora.

Iliada lui Homer este în fapt o scriere epică, bazată pe o legendă și nu este considerate cronică istorică. Abia în sec al XX – lea s-a descoperit vechea cetate a Troiei, însa nimic din ruinele de acolo nu dovedesc Iliada.
Iar războaiele lui Caesar sunt nemodificate pentru ca nimeni nu a avut nici cea mai mică intenție de a face așa ceva. Nu de alta dar pe ele nu se bazează nici o religie.
Situația este alta în cazul Noului Testament, în care s-au făcut adăugiri și omisiuni, la primele concilii, pentru ca nu cumva sa apară posibilitatea ereziei.

Nu va dispera pseudo – știința asta …. ???

Fuck_the_fuck_off

Anunțuri