Ancheta evanghelica

Iată câteva dintre argumentele istorice care dovedesc ca Noul Testament nu este de loc de încredere. Pentru cei ce au mintea deschisă la alte variante decât cele prezentate de biserică, vă sfătuiesc să căutaţi o carte numită Corpus Christi

Evangheliile

Cel mai vechi papirus datează din prima jumătate a sec. II-lea. Este vorba de Papirusul Ryland, păstrat la Manchester, iar următorul cronologic este papirusul Bodmer P66, păstrat undeva lângă Geneva. Foarte interesant este şi faptul că toate scrierile care ne-au parvenit erau în limba greacă, o limbă străină însoţitorilor lui Iisus şi au fost descoperite în exteriorul Palestinei.

Golgota

Încă nu s-a descoperit locul exact în care ar fi trebuit sa existe acest munte, iar Via Dolorosa a fost instaurată abia în secolul al XII-lea de către biserica Romano-catolică.

Simon Cirineul

Diferenţe majore de prezentare de la o Evanghelie la alta. De exemplu în Evangheliile lui Marcu şi Matei el “duce crucea lui Iisus”, adică o poartă în locul acestuia pe când la Luca, Simon duce “crucea în urma lui” Iisus, adică îl ajută să îşi poarte sarcina.

În Evanghelia lui Ioan acesta nu mai apare deloc. Posibil ca Ioan să fi exclus prezenţa lui Simon tocmai pentru ca Iisus să nu poată fi acuzat că cere urmaşilor să facă ceea ce el nu a putut. „Să îţi ia crucea ţi să vină după mine.”

Existenţa Istorică a lui Iisus.

Nu prea exista referinţe istorice legate de persoana lui Iisus, ci doar de comunităţile de creştini de la începutul erei noastre.
Singurele referinţe sunt:

Tacit: „cel de la care vine acest nume, Hristos, fusese omorât pe vremea lui Tiberius de către Pontius Pilat, această superstiţie demnă de dispreţ, care fusese înăbuşită pentru moment, izbucnea însă din nou … „

Flavius Josephus, al cărui text însă a fost puternic deformat de traducători de-a lungul secolelor.

Mai important este faptul că nici unul dintre documente nu specifică numele de Iisus, ci menţionează un „Chrestos” sau „Chrestus”.
Filon din Alexandria, care ar fi trebuit să fie contemporan cu Iisus, nu menţionează absolut nimic de acesta.

Proceduri dubioase

În primul rând reunirea sinedriului în toiul nopţii. Mai ales ţinând cont că era ajun de mare sărbătoare. În afara sinopticelor nici un alt text nu mai menţionează adunarea sinedriului noaptea.
La Marcu şi la Matei, acesta se reuneşte o dată noaptea şi o data dimineaţa. Ţinând cont că evreii calculau ziua începând cu apusul soarelui, ambele au avut lo
c în aceeași zi. Ori codul lor de procedură specifică foarte clar că nici un proces nu se va încheia în aceeaşi zi decât printr-o achitare. Orice proces finalizat printr-o condamnare la moarte trebuie să se termine a doua zi în aşa fel încât între sentinţă şi execuţie să existe o distanţă de cel puţin 24 de ore. Acelaşi cod precizează că nu se vor face procese capitale în ajun de sărbătoare, ori procesul lui Iisus s-a desfăşurat în ajun de Paşti, a doua zi fiind şi Sabath.

La Luca sinedriul se se aduna o singură dată, în momentul prinderii, iar la Ioan acesta este înfăţişat numai marelui preot, fără prezenţa sinedriului.

dumnezeu-i-ar-iubi-pe-atei

Reclame

4 gânduri despre „Ancheta evanghelica

Adăugă-le pe ale tale

 1. Daca pacatul te-a orbit si facut KO, nu te mira ca te-ai gasit tocmai tu, maestru al intunericului, sa ataci lumina caci te vei arde ! Vrei sa te bucuri de Lucifer al tau, pastreaza-l dar cand va veni vremea voastra , sa nu regreti , caci vei plange cu amar ! Habar nu ai de ce duh esti calauzit, caci un om cu un pic de substanta cenusie nu s-ar hazarda la asa ceva ! Oricum , sper ca intr-o zi D-l iti va iesi in cale si sper sa nu fie prea tarziu !

  Apreciază

 2. 1. Nu cred in nici un fel de zeu, fie el bun sau rau. asta inseamna a fi ateu. Numele de pe Blog si FB sunt doar marketing. Dar iti trebe scoala sa intelegi ata tu.
  2. Pentru voi pacat este tot ce nu va convine, tot ce e nou, tot ce nu stit folosi, tot ce va lasa pe voi fara bani sau poate divulga magariile voastre.
  3. M-am saturat de ameninutarea cu „timpul nostru”. poate ar fi cazul, ca upa 2000 de ani de amenintari goale, sa incetati a o mai folosi. Va faceti de ras.
  4. Nu are cum sa imi iasa in cale ceva ce nu exista. Si o sa mor impacat ca mi-am folosit materia cenusie gandind pentru mine nu zacand ca oaia sub sutana popii si pupand moaste de sfinti putrezi.

  Apreciază

 3. nu pot sa cred ca exista asfel de oameni,Biblia afima in doi psalmi ‘nebunul zice in inima lui nu este Dumnezeu’ parafrazind aceasta inseamna ca cel ce tagaduieste pe Creatorul Lui este un om fara minte.Te intreb draga prieten ateu ai sarbatorit vreodata nasterea DOMNULUI ISUS?In casa parintesca va bucurati de acest mare eveniment adica nasterea in lumea noastra mica si pacatoasa a Celui SFINT SI DREPT?Multi au fost impotrivitori dar cand au plecat din lume au cerut lumina, mai multa lumina pentru ca plecau in intunericul cel mare adica fara Dumnezeu.Deci doresc ca Domnul Isus sa lucreze si sa nu ramii in aceasta stare ci prin credinta si pocainta sa-L cunosti pe cel adevarat si viu in vecii vecilor care este Domnul SI Mantuitorul nostru a tututror celor care il asculta si se supun voii Lui,AMIN

  Apreciază

 4. Ce convenabil selectezi doar ce-ți convine din cartea voastră sfântă. (Sau poate cunoști doar din auzite câte ceva, și reții doar ce-ți convine.)

  De ce nu arunci o privire la ce spune „domnul” Isus la Matei 5:22?

  Apreciază

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: