Sănătatea călugărilor pe banii contribuabililor

Monahii care nu au venituri din muncă, pensie sau alte surse vor beneficia de asigurări de sănătate, potrivit unei decizii a Guvernului.
Contribuţia de la bugetul de stat pentru personalul monahal fără venituri constă într-un cuantum calculat la 5,5% din suma reprezentând valoarea a două salarii minime brute pe ţară. Valoarea unui salariu minim brut pe ţară este în acest moment de 550 de lei, iar de la 1 ianuarie, 600 de lei.
Contribuţia va fi suportată de la bugetul de stat şi va fi plătită pe baza listelor nominale comunicate trimestrial Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către Ministerul Culturii şi Cultelor, la propunerea unităţilor centrale de cult, conform unei decizii aprobate în şedinţa de marţi a Guvernului.
Conform statisticilor Executivului, în România există aproximativ 10.000 de călugări şi călugăriţe aparţinând cultelor recunoscute, dintre care majoritatea nu desfăşoară muncă salariată, activând exclusiv în cadrul comunităţii monahale din care fac parte.

facepunch
După ce au vrăjit mii de prosti și au luat banii de pe unde au putut și de la toți vizitatorii, în caz că se îmbolnăvesc săracii călugări vor fi tratați tot moca. Adică moca pentru ei, dar nu și pentru noi. Vi se pare corect ca Guvernul sa ia din taxele plătite de fiecare din noi și sa le dea lor pentru tratament ??
Sunt oameni în țara asta care nu au asigurări pentru că nu au nici un fel de venit și care mor cu zile pentru că nimeni nu-i tratează. Iar acești „domni” și „doamne” care au scos bani și de pe viu și de pe mort (dacă nu credeți, verificați taxele de botez, cununie, înmormântare) vor fi tratați gratuit. Nu care cumva să moară promotorii ignoranței în România.
De ce nu îi vindecă Doamne – Doamne ?? Ca doar sunt slujitorii lui … Ce dracu mai caută la doctor ?? Că dacă te duci la un popă și îl întrebi ce sa faci ca X prieten e foarte bolnav, o să îți spună să plătești nush câte slujbe, poate scapă.
Eu am 25 de ani și sufăr de o boală incurabilă, care, încet, încet, te duce la cărucior, și acum o lună Ministerul Sănătății mi-a refuzat un tratament pe care nu mi-l pot permite, în valoare de 5000 RON lunar. Cică nu sunt destul de bolnav. Și totuși am plătit de la 18 ani continuu contribuția de asigurări.
Acum întreb: Cu ce sunt ăia mai sus decât noi restul ?? Doar pentru că promovează ignoranta și spun că sunt slujitorii unei invenții ?? Hai sictir …
Unde e mă Ceaușescu, că le arăta ăla lor ???
Reclame

Mulțumim pentru feed-back.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: